VIP paket - Totalna transformacija - NOVO

Joga lica – Anja Šargin, intervju

Danas je većina žena dozvolila da im tela tretiraju plastikom i hemijom. Toliko su zavedene estetskom medicinom, da su izgubile jasnoću, i najvažnije istinsku ženstvenost i lepotu. Sasvim je u redu da idemo u korak sa budućnošću, ne treba da bežimo od novih tehnologija i mogućnosti, ali trebamo uporedo zadržati određene stare vrednosti koje ne prestaju biti u svom kvalitetu najbolje rešenje za život u skladu.

Recite nam nešto o sebi?

Začetnik sam jedne inovacije u svetu podmlađivanja.

Na prvom mestu vrlo sam svestrana osoba. Privlači me sve što je drugačije, alternativno, neformalno i povezano sa prirodom. Volim skladnost i lepotu. Takođe, volim biti zaštitnik prirode i životinja.

Pre nekoliko godina na jednoj radionici veganske ishrane, osoba koja je vodila radionicu za kraj našeg druženja želela je da nam pokloni kratku analizu po Mayanskom horoskopu. Bilo nas je sedam žena u grupi, i svi smo se tada okupili oko jednog stola, čekajući da nam svakoj ponaosob kaže šta smo po Mayanskom horoskopu i šta to znači. Na samom početku razgovor je počela tako što je rekla, jedna osoba među nama je Nikola Tesla. Naravno, ne bukvalno Nikola Tesla. Već u kontekstu izraženog vizionarstva. I svi smo se pogledali onako iznenađeno, sećam se da sam očekivala svakog drugog iskreno, sebe najmanje. Tada mi je rekla nešto potpuno novo za mene, bilo je to pre deset godina

„Nastavi da sanjaš i da kreiraš život po svojoj meri. Nemoj nikada da sumnjaš u svoje vizije, jer sa svojim idejama ideš ispred vremena. To je tvoja misija, samo budi u skladu sa tim“.

Danas sam autor knjige „Postanite svoj lični estetski hirurg metoda Anja Šargin“  koja u ovom momentu predstavlja alternativnu inovaciju i začetnik sam jedne inovacije u svetu podmlađivanja, koja predstavlja veliku konkurenciju estetskoj medicini, a zapravo ne daje iste, već mnogo bolje rezultate.

Vaša karijera je jako interesantna i raznolika. Možete li nam reći nešto više o tome?

Kao što sam rekla na samom početku, vrlo sam radoznala i svestrana. I onda u zavisnosti u kojim sam životnim fazama bila tako su se i moja interesovanja menjala. Nikad u životu nisam kalkulisala, zapravo sam najviše živela trenutke, i slušala skoro uvek svoju intuiciju. Teško podnosim da radim bilo šta, ukoliko se moje srce ne raduje tome. Iskreno, u jednom momentu života sam se zabrinula za sebe, iz razloga što sam samo završavala različite škole i kurseve, a nikakvu primenu toga nisam imala, tada. Energetski sam se rasplinjavala, želeći dosta toga, bez jasnog fokusa. Kada sam postala svesna toga i u kom pravcu idem, stvari su počele da se sležu, dovodeći mene u poziciju usmerenije osobe.

Anja Šargin

Prvo sam završila „Srednju školu za negu lepote – scenski masker i vlasuljar“, i nisam na kraju želela da se bavim time, niti sam imala priliku za to. Nakon tri godine odbijanja bilo kakvih studija, preko noći sam donela odluka, da moj dalji put treba biti više obrazovanje.

Međutim, trebalo je odrediti i taj put, iskreno kada sam uzela informator sa ciljem da odlučim koji fakultet želim da upišem, znala sam šta neću, ali nisam znala šta hoću.  Tada sam prvi put čula za Defektologiju. Istog trenutka sam rekla „ to je to“. Fakultet sam završila u roku, istovremeno za vreme i pre studija aktivno sam radila u ugostiteljstvu, zarađujući za život i školujući sebe malo drugačijom vrstom škole, koja je zapravo bila moja najveća škola. Pred kraj studija, počinjem sa časovima joge i vrlo brzo otkrivam novu strast, tako da sam poželela da odem dalje, i posle dve godine, pohađam kurs za instruktora joge.

Sa završetkom studija, okrećem se časovima i učenju  joge, tako da je to jedno vreme bio moj glavni poziv. U međuvremenu otkrivam Jogu lica i shvatam da je to nešto što ja zapravo istinski želim. Ulaskom u svet podmlađivanja i negovanja, shvatam da ne želim više da držim časove joge i da je vreme za nešto drugo. Vrlo brzo dobijam prilku da po prvi put posle sedam godina, radim u struci, što je zaista donelo mnogo pozitivnih promena u mom životu i otvorilo vrata za moje dalje razvijanje, i usavršavanje Joge lica- cele metode, na kraju objavljivanje knjige.

Odakle interesovanje za negu lica i tela

Oduvek je postojalo, sve što je imalo veze sa ulepšavanjem, podmlađivanjem, negovanjem, meni je od malena privlačilo pažnju. Vrlo rano sam počela da se negujem i stvaljam maske za lice (kućna radinost). O tome svedoči moja beauty sveska, koja je imala naslove „ Pre i posle“. U njoj su svi saveti koje sam pisala tada, razne maske, načini šminkanja u odnosu na svetliji, tamniji ten i fizionomiju lica.

Kao jednoj devojčici koja je rano i samoinicijativno ušla u svet prirodne lepote i podmlađivanja, sve kasnije što se dešavalo u tom smeru, meni je bilo blisko i jednostavno za razumevanje i usvajanje.

Joga lica, Anja Šargin

Kako se vaše metode razlikuju od metode ostalih

Danas ističem važnost kombinovanja statičnih i dinamičnih vežbi za lice.

Usled različitih znanja koje sam tokom godina sticala i usled već postojećeg znanja koje sam dobila jako rano, imala sam jasnu smernicu i put kojim ova metoda treba da ide. Kada sam završila obuku za  jogu lica, dovoljna mi je bila baza, koju sam jedino i dobila na kursu Joge lica. S obzirom da sam se pre toga bavila jogom i anatomijom, sistem vežbi za lice se menjao i usavršavao.

Danas ističem važnost kombinovanja statičnih i dinamičnih vežbi za lice. I jedan program koji je jedinstven i drugačiji. Takođe, bitno je  da se uključi pravilno disanje tokom izvođenja vežbi. Na čemu insistiram, a vremenom se ovo pokazalo kao tačno, iz razloga što početnici nedovoljne kondicije, a opet atrofije mišića i spazma u vratu, disanjem ublažavaju taj pritisak, lakše rade vežbe, manji je bol u mišićima lica i istovremeno se relaksiraju i odmaraju. Najvažnije je smenjivanje pokreta i daha, i njihova simbioza.

Drugi, najvažniji segment ove metode jeste akcenat na koži.

Moje dugogodišnje znanje iz ove oblasti je dobilo priliku da se na ovom polju potpuno iskaže. U srednjoj školi, dermatologija mi je bila jedan od glavnih predmeta, ali ključna su moja iskustva koje sam imala kada je koža u pitanju. Zato je u knjizi tema kože objašnjena sa svih aspekata. Zato što kao najveći organ daje nam priliku da se brzo regeneriše, kada mi imamo pravilno negovanje prema koži.

I sledeći najvažniji deo ove metode, jesu načini unutrašnjeg podmlađivanja, zbog čega se odmah izdvojila kao drugačija, sa odličnim rezultatima, ne samo kada je izgled, već i zdravlje u pitanju.

Danas, svi govore i nude spoljne načine podmlađivanja, a niko ne spominje, niti se bavi unutrašnjim načinima podmlađivanja, kao najvažnijim činiocima svih promena.

Koja je vaša misija

Drago mi je da sam dobila priliku da ukažem na važnost negovanja i prirodnog podmlađivanja. I da kroz ovakav metod pomognem ženama da se vrate sebi, da zavole sebe baš takve kakve jesu. Kao što sve ima ciklus u životu, tako i sada dolazi do smene tih ciklusa.

Prirodna lepota se vraća.

Danas je većina žena dozvolila da im tela tretiraju plastikom i hemijom. Toliko su zavedene estetskom medicinom, da su izgubile jasnoću, i najvažnije istinsku ženstvenost i lepotu. Sasvim je u redu da idemo u korak sa budućnošću, ne treba da bežimo od novih tehnologija i mogućnosti, ali trebamo uporedo zadržati određene stare vrednosti koje ne prestaju biti u svom kvalitetu najbolje rešenje za život u skladu.

Kako je došlo do toga da napišete knjigu?

Knjiga je nastala iz potrebe da zaštitim metodu, a onda sam od prijateljice dobila predlog da napišem knjigu, čime bih je zaštitila, a istovremeno podigla kvalitet. Meni je to zvučalo kao odličan predlog. Tako da sam vrlo brzo krenula sa određivanjem pravca, istraživala i skupljala materijale. Pisanje i cela priprema knjige je trajala dve godine.

Šta čitaoci mogu da saznaju u vašoj knjizi?

„ Ovde je sve na jednom mestu što je jednoj ženi potrebno“. Jedan od utisaka mnogih žena koje su dobile priliku da kupe knjigu.

Trudila sam se da obuhvatim sve, i da prenesem na jedan drugi način zaboravljene ili nedovoljno otkrivene metode održavanja vitalnosti, zdravlja, mladosti i lepote, ali u jednom celovitom pristupu.

Intervju vodila Milena Ranđelović.

Preuzeto sa sajta www.samoobrazovanje.rs