Joga lica | Anja Šargin

Uzroci starenja

Glavni faktori/uzroci starenja:
1. UV zračenje
2. Slaba hidratacija
3. Toksini
4. Manjak kolagena
5. Atrofija mišića
6. Izostanak prirodne nege
7. Slobodni radikali

Nikada nije samo jedan uticaj/spoljno-unutrašnji faktor. Ali kada se ovih sedam glavnih faktora starenja tela udruže, dobijamo vidno promenjen izgled i prevremeno ostarelu kožu. Time ne samo da umanjemo njenu lepotu, već smanjujemo otpornost kože na spoljne uticaje. Nažalost, ukoliko se na vreme ne promeni način života i  navike, kod nekih to postane ireverzibilan put, nakon što se svi resursi istroše.
Danas savremena žena odlazi na hemijske tretmane, ali nastavlja da izlaže svoje telo spoljnim i unutrašnjim faktorima koji uzrokuju prevremeno starenje. Raditi botoks, hijaluron i ostale hemijske tretmane, a izlagati se preterano sunčevim zracima, preteran unos šećera, manjak kolagena, izostanak detoksikacije i fizičke aktivnosti je Šizifov posao.

Većina nas i ne razmišlja o tome da nije sve što nam je prijatno uvek dobro za naše zdravlje i lepotu. Neke navike ubrzavaju starenje tela i naše kože. Loših navika je, nažalost, mnogo. Ja prva nisam pristalica radikalnih promena, ali mislim da je pravi momenat da loše navike svedemo na minimum i da uvedemo što više dobrih koje mogu neutralizovati dejstvo onih loših.

0 Comments

Your email address will not be published.