Joga lica | Anja Šargin

Sve je moguće onome ko veruje

Anja Šargin

Ovaj post će biti dosta ličan, s obzirom da ću sa vama podeliti moju sliku pre i posle, kao i moje razloge takve promene. U pitanju je deo nazolabijalne bore, što je moja najslabija tačka, zbog same anatomije lica, a kada se na sve to udruži veliki stres i nedovoljno brige o sebi sa povremenim vežbanjem, rezultat je prva slika.

Slika „ Pre“ uslikana je 1.marta. 2021

Slika „Posle“ uslikana je 19.april. 2021

Dnevno svetlo je u pitanju, na istom mestu slikano, bez efekata ulepšavanja, sve transparentno.

Dakle, stres je najveći uzročnik starenja. I tu je tačka.

Prethodni period mi je bio ispunjen velikim poslovnim aktivnostima i jako velikim emotivnim stresom i nezadovoljstvom u vezi. On je intenzivno trajao nekih tri meseca. Pored bavljenja jogom lica, ustajem svako jutro oko 05.30h. odlazim u kancelariju na posao.

Takođe, prethodni period sam intenzivno radila na svim novinama vezano za jogu lica, od sajta, pisanja knjige, dodatne edukacije itd.

Zašto sad ovo ističem. Samo iz jednog razloga.

Da vam kažem, da vas razumem i da znam kako je kada pored silnih obaveza, trebaš da odvojiš vreme za sebe. To nije jednostavno. Kada pored obaveza bilo poslovnih ili vezano za decu, nemaš vremena za sebe, a tvoj izgled se bitno menja za to vreme i nalaziš se u jednom jazu, iz koga samo snaga volje može da te izvuče. Jer sistem te melje, a to je njegov cilj. A naš je zadatak, da to ne dozvolimo.

Kada sam shvatila da sam preterala, što je doprineo jedan mali udes koji sam imala, istog momenta sam povukla ručnu, uzela bolovanje, nastavila sa svojim poslovima, ali mnogo opuštenije, tako da sam napravila dovoljno prostora i posvetila se sebi, ušla ponovo u proces podmlađivanja tj.vraćanja sebi, pomoću više prirodnih metoda koje koristim kada želim da uradim dobar fejslifting. Trajalo je skoro mesec i po dana.

Za to vreme sam upoznala jednu divnu svestranu osobu, stomatolog po struci, koja mi je sa svojim stručnim znanjem koje se tiče glave i vrata ( mišića, nerava) pomogla dodatno. Tako da sam u međuvremenu razvila novi sistem dinamičnih vežbi, koje su zapravo naprednija faza vežbanja i samim tim dolaženja do mnogo bržih i većih rezultata.

Bio je ovo još jedan izazov, koji mi je verovatno poslat sa ciljem učenja, tako da je bitno uticao na menjanje i usavršavanje pristupa, programa, vežbi itd. Ovo je sada već treća prilika da sam bitno menjala svoj izgled sa jogom lica, vraćala svežinu, sjaj, svoje konture lica. Kako sebi, tako i drugima.

Mnogi do sada, koji su pokazali interesovanje i dali mi svoje poverenje, imali su rezultate koji su bili na nivou neprepoznavanja.

 

0 Comments

Your email address will not be published.