Joga lica | Anja Šargin

Seksualna energija kao pokretač podmlađivanja

Večita tabu tema, a ne bi to smela biti, s obzirom na njen učinak na naše celokupno stanje, naravno onda kada je kvalitetno. Nažalost, danas je seksualnost zloupotrebljena i na jedan pogrešan način se doživljava i praktikuje…ali ne bih o tome u ovom postu, već o značaju polnih žlezda na naš izgled.

Taoizam kao najstarija znanost života u svojim učenjima prevazilazi savremena znanja.

Tao seksualnost naglašava važnost polnih žlezda kao pokretača podmlađivanja. Polne žlezde stvaraju hormone koje pomažu podmlađivanje ćelija i tkiva. Kada nisu aktivne ili blokirane, tada opada regeneracija ćelija i tkiva, što lančano uzrokuje bolesti i proces ubrzanog starenja.

Sa druge strane imamo estrogen, kao glavni polni hormon kod žene, odgovoran za debljinu i gustinu kolagena. Kada njega nema, koža lica se opušta.

Na seksualnost i orgazam je potrebno da gledamo iz jednog drugog ugla.

 

S obzirom da je ovo široka tema, ja bih samo spomenula jedan prijatan način dolaženja do zadovoljstva, a onda istovremeno do pojačanog lučenja estrogena, serotonina, dopamina i endorfina

U pitanju je yoni masaža ili masaža vagine. Iako cilj ove masaže nije orgazam, mada on neminovno dolazi u 99% slučajeva. Terapeutsko dejstvo je vrlo izraženo u smislu oslobađanja od stresa, opuštanja tela, tako da daje osećaj lebdenja. Svu lošu energiju i akumulirani stres oslobađamo hormonskim koktelima koje telo prirodno samo od sebe oslobođanja prilikom masaže vagine( tantra veneris)

Možda ste ovo iskusile do sada, a možda ne! Idealno je za žene koje nisu doživele orgazam. Zato je najbolje ako imate dobru seksualnu komunikaciju sa svojim partnerom, tako da možete jasno da kažete šta vam je potrebno u cilju što bolje igre i seksualnih zadovoljstava.

Takođe,danas postoje saloni za dame koji vam pružaju razne relax masaže za vaše telo. Naravno, budite sigurni da iza toga stoje profesionalci, i da nisu lažno predstavljeni “tantra terapeuti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Your email address will not be published.