Joga lica | Anja Šargin

Joga lica

Veliki je broj mišića na licu i vratu koji tokom života najčešće ostaju neaktivni. Ono što svaki mišić traži od nas jeste aktivnost.

Veliki je broj mišića na licu i vratu koji tokom života najčešće ostaju neaktivni.

Ono što svaki mišić traži od nas jeste aktivnost.

Od čak 57 mišića lica, ljudi uglavnom koriste samo 10% i to prilikom obroka. Ostali mišići, s obzirom na to da ostaju neaktivni, postupno počinju da slabe, mišićna vlakna se stanjuju i polako vremenom atrofiraju. Kao posledicu dobijamo opuštenu kožu. Tada se pojavljuju vrećice ispod očiju, podbradak, opušteni obrazi i kapci, oslabljen tonus.

Ono što mišiće lica razlikuje od mišića tela jeste to da su kraći i tanji, što im omogućava da vrlo brzo reaguju na vežbe, i što govori da ih vrlo brzo možemo ojačati. Sloj potkožnog tkiva je dosta tanji u odnosu na druge delove tela, što nam pomaže da lakše upravljamo mišićima lica. Vežbanjem jačamo mišić, tonus, stimulišemo mišićno tkivo na obnovu, čime podstičemo napetost, čvrstoću mišića i elastičnost. Ono što je važno za vežbanje jeste kontinuitet, kao i kada oblikujemo telo. Činjenica je da nekoliko dana vežbanja ne može da donese bitne rezultate, već samo promene koje se naziru. Zato je potrebno da vežbanje uvrstite u svakodnevnu rutinu i da istrajete u nameri da vam lice sija i zrači svežinom. Tada za rezultat dobijamo jače i punije mišiće lica i vrata.

S Jogom lica nikad nije rano da se deluje preventivno, i nikad nije kasno za rešavanje već nastalih bora, bez obzira na to koliko godina imate. Ona nije samo fejslifting i to je ono što su mnogi iskusili odlučivši se za prirodan metod podmlađivanja i aktivno učestvovanje u samom procesu. To čini veliku razliku od onoga kada drugi za nas to čine.

Nekoliko stvari koje ćete sigurno doživeti praktikujući jogu lica:

• Povećaće vam se samopouzdanje;
• Probudiće se uspavana, potisnuta ženstvenost;
• Podmladićete se, dok ćete istovremeno sačuvati svoj identitet;
• Vratićete prirodan sjaj licu i otkloniti višak sebuma;
• Probudiće se potreba za stalnom negom;
• Hormonalno – prirodno ćete se izbalansirati;
• Vratiće vam se radost i osmeh na lice, osetićete se privlačnije.

Joga lica vas uvodi u novu dimenziju postojanja i lepšeg unutrašnjeg osećaja

SEDAM razloga zbog kojih treba praktikovati Jogu lica:

• Zato što vidljivi rezultati i menjanje vašeg odraza u ogledalu počinje posle mesec dana, a kod mnogih i ranije.
• Zato što, pored BRISANJA bora, zatezanja i podizanja tonusa lica, dobijate zdrav, sjajan i ponovo svež ten.
Hormonalno se balansirate, jer sa vežbama za lice direktno delujemo na epifizu i hipofizu, koje regulišu ceo žlezdani sistem (za žene u periodu klimaksa pokazalo se kao odlično rešenje). Stimulišemo mozak i proizvodnju novih neurotransmitera.
• Otpuštamo mnoge nagomilane emocije s lica, stimulišemo meridijane koji su povezani s određenim organima i njihovim emocijama.
Mladost se ponovo vraća u naš život, samopouzdanje raste, postajemo zadovoljniji i privlačniji.
• Budimo svest o prirodnom podmlađivanju kože i prirodnoj nezi lepote.
• Uz Jogu lica ulazak u poznije godine ne čini se više tako težak i neprivlačnan. Naprotiv, zadržavamo mladolikost s dolaskom MUDROSTI i svim blagodetima koje ono nosi.

S Jogom lica zaustavljamo proces starenja:

☑️ Nestaju bore oko usana.
☑️Nestaju bore iznad usana.
☑️Linija između nosa i usana (nazolabijalna bora) postaje blaža.
☑️Obrazi su čvršći i dobijaju punoću, podbratak nestaje.
☑️Kapci i obrve se podižu.
☑️Pogled dobija sjaj.
☑️ Smanjuju se podočnjaci.
☑️Koža dobija sjaj i svežinu, koža vrata postaje ponovo čvrsta.
☑️Usne dobijaju punoću i jedrinu.

Kome je namenjena Joga lica?

Za ove vežbe nema starosnih, polnih i drugih ograničenja. Jogu lica mogu primenjivati žene i muškarci koji žele dugoročno da sačuvaju prirodnu lepotu i svežinu lica, da zategnu lice i eliminišu bore i opuštenu kožu.